Markering av Verdens bokdag 24. april

På Korsgård skole var det mye gøy på programmet da Verdens bokdag ble markert mandag 24. april.

Tone fra Askim Bibliotek
Bokbytte 4. trinn
Pulverheksa leser
Jon ble tryllet frem
Jon Ewo leser Marg & Bein
To heldige lesere fikk hver sin t-skjorte

Verdens bokdag ble godt markert på skolen. Alle trinnene hadde ulike aktiviteter på klasserommet, Tone fra Askim Bibliotek leste høyt fra et utvalg bøker og forfatterne Ingunn Aamodt og Jon Ewo kom på besøk.

Vi hadde besøk av bibliotekar Tone fra Askim bibliotek som både leste og tryllet for oss i Storstua vår, og vi hadde besøk av forfatterene Jon Ewo og Ingunn Aamodt som leste fra bøkene sine. Jammen dukket ikke Pulverheksa opp også og tryllet litt hun også.

Første pulje inn til forfatterne var 4.-7. trinn. Elevene gikk inn i en mørklagt gymsal hvor forfatterne satt på scenen i skinnet fra levende lys, omtyllet av en mystiks røyk og skummel musikk. Dette satte stemningen for Jon Ewo som leste høyt fra Marg & Bein-serien.

Ingunn Aamodt leste en grøsser-novelle og de ble veldig glade om noen av barna fikk mareritt etterpå.... Det ble konkurranse hvor to vinnere fikk hver sin bok og to heldige fikk også t-skjorte fordi de hadde lest alle (eller nesten alle) Marg & Bein-bøkene i serien, totalt 32 stykker. Forfatterne delte også ut bokmerker til alle og skrev autografer så blekket sprutet!

1.-3. trinn fikk møte Pulverheksa, hun tryllet frem penger fra løse luften og jammen tryllet hun ikke frem Jon Ewo også, som holdt på å bade Otto Monster. Han kom frem med forkle, gummihanske på hodet og en stor vaskekost. De leste begge fra bøkene sine, Pulverheksa fra Pulverheksa og Jon Ewo fra Otto Monster. Da alle elevene gikk inn i gymsalen fikk de hvert sitt lodd og det ble selvfølgelig loddtrekning. To heldig vinnere fikk hver sin bok av forfatterne. Til slutt delte de ut kort med motiv av Pulverheksa.

Korsgård skole hadde en flott dag med masse bok-gøy og leseglede!