Kraftig regn -1°
Glava Tour Vektor

Askims skoleelever i heiagjengen for Glava Tour

Når sykkelrittet Glava Tour 2013 passerer Askim 15. mai, kommer byens skoleelever til å være toneangivende i publikum.

Selv om ikke alle skolene har uttalt seg ennå, ser det ut til å bli god oppslutning fra skolebarna når de berømte syklistene kommer susende oppover Osloveien under Glava Tour. Skoledagen kommer til å slutte litt senere enn vanlig for elevene, men dette vil skolene finne egne løsninger på. Å være til stede for syklistene og arrangøren Glava er viktig for både elever og personale i skolene.

Det er sykkelløpets første etappe som går gjennom Askim. Etappen går fra Fredrikstad til Sarpsborg langs den lengst tenkelige traseen gjennom 10 kommuner i Østfold. Hele 176 km skal tilbakelegges denne første dagen i det fem dager lange rittet. Høydeforskjellen denne første dagen er beskjeden; mindre enn 200 høydemeter skiller starten i Fredrikstad sentrum fra toppunktet, som er ved Slitu.

Det ligger ikke rent lite lokalgeografisk lærdom å hente for skoleelevene under forberedelse til Glava Tour.

Se forøvrig oppslag på Askims hjemmesider den 22. februar.

Tips en venn  Skriv ut